Te salut, iubitorule de frumos!

Tocmai am lansat un nou album si o noua carte de poezii. Ma bucur mult si vreau sa mai fac pe cineva fericit. Asa ca vreau sa fac cadou o masina, un Suzuki SX 4.

Proiectul meu este dedicat tuturor iubitorilor de poezie, de folk, de muzica buna, tuturor celor ce apreciaza frumosul. Este si pentru tine?
Daca da, te invit sa castigi o masina Suzuki SX4 si service garantat pentru 6 luni. Ce trebuie sa faci?

Despre albumul de cantece “Colectia de emotii”

Dupa 17 ani de cantat pe scene dintre care 7 ani de CALEnDAR, dupa 17 ani de cantece de munte, de muzica folk, de versuri de suflet, mi-am dorit sa ofer mai mult, sa imi depasesc inca o data limitele.

Am creat o “colectie de emotii” care sa fie mai mult decat un titlu. Prin cele 12 piese si 3 poezii vreau sa te trec pe tine, ascultatorule, prin toate starile posibile.

Mai multe detalii

Din varful muntelui, unde poti asculta o doina si o balada bucurandu-te de natura in toata esenta ei, pana in sala de concerte unde meditand asupra versului si a trairii, iti descoperi un nou sens, eu asa vreau sa te plimb prin toate starile. Vreau sa iti deschid noi orizonturi.

Din romanta interbelica am pastrat nota boema, dar am introdus teme actuale, dureroase pentru nationalitatea si identitatea noastra. Din raggae-ul modern am preluat tehnica dificila de a folosi de 5 ori mai multe cuvinte decat masuri muzicale, dar am avut grija sa ii pastrez puterea de a te purta intr-o anumita lume, in functie de starea ta. Din folk-ul curat, cu iz de inceput, chiar antecenaclist am pastrat sentimentul imaculat, dar am l-am transpus, unori, chiar in ritmurile unei balade rock autentice, in bucuria de a gasi miezul fericirii in sufletul pereche sau in omagiul adus iubitorilor de doua roti.

Acum intelegi? E cu adevarat o colectie de emotie. Este modul in care eu am combinat in 12 piese o multime de stiluri muzicale, in maniera mea. Acesta este felul prin care cred ca pot sa-ti subliniez cat de complexe, de frumoase, de pline de sens sunt starile prin care treci, starile prin care vreau sa te duc. Spune-mi tu ce fel de album este!

Eu raspund in calitate de autor, de compozitor, textier, aranjor muzical – mai putin orchestrator, unde ii multumesc din suflet prietenului Gabi Isac pentru efortul depus – ca acest album este unul complex, dar fara pretentia de a fi complet.

Asculta-l. O sa razi, o sa plangi, o sa fii incantat, o sa fii nostalgic, o sa simti liniste, o sa fii un pic revolutionat. Te provoc!

Despre cartea “Intre inima si gand”

Este un volum care ma reflecta, un volum in care am pus, ca de obicei, mare accent pe poezia clasica, cu rima, ritm, dar, mai ales, masura.

Ti-am pictat in versuri un peisaj, un colt de munte. Ti-am desenat un amalgam emotional, ti-am conturat un sentiment. Descopera-le.Vezi detalii complete despre carte

Lucian Ștefan uimește din nou cu entuziasmul și puterea sa de a urzi o nouă bucurie literară iubitorilor de poezie clasică. În acest nou volum, intitulat „Între inimă și gând”, autorul continuă direcțiile identificate de scriitoarea Ileana Vulpescu în prefața volumului de poezii anterior al tânărului poet, „Ascunse-n văzul tuturor”.

În continuare este un visător incurabil și reușește să clădească frumos și meticulos înțelesurile ideilor abordate, respectând metrica poeziei clasice. În continuare, suferințele dar și bucuriile pricinuite de muze bănuite, știute sau intuite îl fac să găsească nuanțe noi iubirii și să zugrăvească puternic intensitatea acestor trăiri. „Lumea învrăjbită de griji și păcate” pune sufletul la încercare, dar pozitivismul autorului caută vindecare și salvare în iubire:

„Trăiește precum ar fi ziua dintâi
Și cea de pe urmă-ntr-o singură clipă.
Să faci din iubire solemn căpătâi
Și-un zbor neoprit de măiastră aripă.
(„Tu caută”)

Din nou, aspectele sociale nu sunt ignorate, ori lăsate de izbeliște în cotidianul mizantrop, ci îi permit psiho-sociologului de acestă dată, să prezinte concluziile studiilor sub o formă literară deosebită. Lucian Ștefan continuă să răbufnească împotriva clasei politice nedrepte și absente din bunăstarea românilor și a României:

Se va-ntoarce roata iară
Când înfiorat, norodul
Să alegeți o să ceară:
Muncă, bani sau eșafodul.
(„Mândri că suntem români”)

De asemenea, condamnă resemnarea românului care, ani de-a rândul, s-a supus umil politicii vremurilor, așteptând amorf schimbarea de orice fel din altă parte. Versul devine tăios, iar mesajul e dur, pe alocuri sarcastic.

Menirea poetului, harul de a da cuvintelor un sens și un mesaj pertinent reprezintă o temă în acest volum de versuri, spre deosebire de precedentul, autorul dăruind 4 poezii pe această temă. Adesea întâlnim „gramatici goale, fără căpătâi și teancuri colorate de hârtii”.

Zvârli-voi poezia la gunoi,
Ca pe poeții clasici deopotrivă.
Și-am să citesc cu zel de sugativă,
Doar bube, mucegaiuri și noroi.
(„Molipsitoarea mediocră nulitate”)

Retorica precum și autoironia cu care autorul ne obișnuiește în această nouă temă se adresează într-un mod cât se poate de salient doar celor care pătrund înțelesuri și trec dincolo de superficialitatea și moda vremurilor.

Comanda pachetul promotional si poti fi castigatorul acestei masini! Vezi detalii!

Despre mine

Sunt unul dintre acei artisti caruia ii place sa caute mereu noi moduri de a se exprima si de a isi aduce muzica in fata publicului.
Sunt cantautor, compozitor, poet, iubitor de munte, profesor de sah, activist de mediu si social cat se poate de implicat.


 
Nu am temeri, dar nici garantii ca in acest mental colectiv vor rasari acele seminte pe care le sadesc cu deosebita atentie prin muzica, poezie si proza, precum si prin celelale ambitioase proiecte sociale.

Lucian Stefan
 

Castiga si tu un Suzuki, premiul pe care Lucian il da unuia dintre iubitorii de frumos. Cum?

1. Comanda acum pachetul nou lansat (cartea de poezii+albumul de cantece). Pana pe 31 Decembrie beneficiezi de un tarif redus de 75 de lei pentru intregul pachet (in loc de 129 de lei tariful standard), la care se adauga doar 18 lei taxa de transport prin curier.

2. Acceseaza pagina de AICI si inscrie codurile unice pe care le primesti odata cu cartea si CD-ul.

Vezi regulamentul complet al concursului

Formular de comanda Carte+CD