Despre

„O” CALEnDAR, prieteni!

Cântece de munte - pasiune transformată în mod de viață. Trupa CALEnDAR - așa cum ne știți, așa cum ne-ați cunoscut, iar pentru cine suntem o noutate, asteptăm cu nerăbdare să cântăm împreună prin cabane, pe la focuri de tabără, prin săli de spectacole, sau prin alte locuri numai bune de transmis dragostea pentru munte și semeni. Marius MANDAI și Lucian ȘTEFAN

Oficial am lansat trupa CALEnDAR la data de 1 februarie 2012, dar aveam deja aproape doi ani de când cântam împreună. Era o bucurie pentru toți cei din jurul nostru când ne așezam la cântat, indiferent că eram la vreun foc de tabără, într-o cabană, ori în vreun refugiu montan, sau pe-acasă pe la vreunul dintre ai noștri!

Nu am stat mult pe gânduri când am hotărât să trăim din asta și să dăruim celorlalți bucuria cântecului de munte, astfel că înainte de anunțul oficial de lansare și de eliberarea certificatului de la OSIM privind protecția mărcii CALEnDAR, intram deja la studio pentru imprimarea albumului „Un munte așternut”. Dar vorba, cântecului: când ești la-nceput / ești nepriceput ... și ne-am întins până în august 2012 cu lansarea lui. Lansare ce a avut loc la Slobozia, unde prietenii noștri de la MontanClub Excelsior au trudit cu bucurie să adune câteva sute de oameni în inima Bărăganului să participe la o lansare de album de cântece de munte!


 

În 2013 nu am lenevit deloc și spre sfârșitul anului, am reușit să dăruim iubitorilor de munte și de cântece de munte un alt material discografic inedit: „100 de cântece de aur cântate pe munte”. Exact așa cum ne-am priceput noi mai bine, am cules, am verificat, am interpretat, am imprimat și am oferit montaniarzilor o colecție cu o sută din cele mai frumoase cântece de munte și cântece cântate pe munte. Colecția am distribuit-o gratuit, de atunci și până în prezent în peste patruzeci de mii de exemplare. Am fost foarte optimiști atunci că-i vom ambiționa și pe alții să demareze proiecte similare, dar din păcate cele mai multe zvâcniri au rămas la stadiul de vorbe. Acest proiect a fost pe cât de frumos și de ambițios, pe atât de obositor și de costisitor. Un sprijin nesperat a venit la momentul potrivit din partea Primăriei Râșnov, ai cărei reprezentanți au înțeles posibilitatea inedită de a promova stațiunea de interes național și au comandat primele două mii de bucăți.

În anul 2015 a venit rândul celui de-al doilea album al trupei CALEnDAR, tot pe muzica și versurile lui Lucian, intitulat „URAREnDAR”. Albumul a venit să întărească efortul și contribuția noastră pentru îmbogățirea patrimoniului și a repertoriului de cântece de munte, evitând astfel și grabnica etichetare de „trupă de cover-uri” din partea celor ce se făceau că nu au auzit de primul nostru album, “Un munte așternut” și făceau analize docte pe colecția de 100 de cântece de munte. De această dată drumul a fost mai bătătorit în ceea ce privește imprimarea și producerea albumului, mai ales că unele piese fuseseră lucrate în același timp cu colecția.

La începutul anului 2018 am reușit să dăruim din nou un material discografic pe care îl visam de multă vreme. „Imnuri ale muntelui” este un proiect de promovare atât a cluburilor montane din țara noastră cât și cea mai frumoasă parte a repertoriului fiecăruia dintre aceste cluburi. Pe lângă 6 imnuri compuse de Lucian și intepretate de CALEnDAR, am mai intepretat 6 imnuri de cluburi montane pe care noi le-am considerat deosebite, precum și alte 4 cântece de munte celebre, imnuri, cu totul speciale. Și acest material discografic se va distribui gratuit celor ce vor participa la concertele noastre, condiționați fiind să cumpere totuși unul dintre albumele noastre, trudite nu doar fizic, ci și cu eforturi financiare.

Au trecut repede 6 ani. Ani plini de frumos, de momente pe care vă dorim să le trăiți de acum înainte, dacă nu ați reușit să fiți alături de noi. Surprize, minuni, bucurii, dezamăgiri, extaz, lacrimi de toate felurile, interviuri, emisiuni, articole, festivaluri, team building-uri, focuri de tabără, refugii, cabane și peste toate, PRIETENI. Cam asta am reușit să strângem în cele peste 500 de concerte intitulate simplu „Seara cântecelor de munte” și celelalte momente/locuri unde am avut bucuria să cântăm. În prezent lucrăm la cel de-al treilea album al trupei CALEnDAR, album intitulat „Povestea muntelui” și evident că în paralel, mai pregătim o surpriză de zile mari, un alt material discografic unic. Țineți aproape și cu siguranță veți fi printre primii ce se vor bucura de DARul CĂII noastre. Vă îmbrățișăm! SOAREnDAR și poteci uscate!

Am o chitară și o poezie
Și îmi închipui și un strop de har.
Ori, vin să-ți cânt o grea dilemă ție:
Cum e corect? „un” sau „o” CALEnDAR?


Cu tine împreună vreau să urc un munte.
Știu, nu mă rogi, tu vrei să fii hoinar.
Sătul de inimi și de vise frânte,
Vei rupe filele pe rând din calendar.


Eu am să-ți cânt așa cum știu mai bine,
Oricâte calendare vei primi.
O CALEnDAR primește de la mine,
Am să te-aștept și știu că vei veni.


Vor trece peste tine ani și iar,
Vei dărâma din zidurile tale.
Vino, te-aștept să cânți cu CALEnDAR,
Că știi că am un dar de-ați sta în cale …!? :)))))))