Caută
  • Trupa CALEnDAR

Ne-am bucurat de BucuraLa sfârșitul săptămânii trecute, mai exact pe 2-4 octombrie am adus și am montat o toaletă lângă lacul Bucura din Retezat, altitudine 2040 m. De ce? Pentru că ne saturasem să vedem împrejurul lacului șervețele umede și noroc. Mult noroc. Suntem singura nație care crede că are noroc atunci când călcăm în...


Cam tot de aceea ne și afundăm în el de vreo trezeci de ani. De norocoși ce suntem...


Acțiunea a fost una de succes. Și nu, nu e a trupei CALEnDAR, e a urmașilor urmașilor  urmașilor... Nu. Ne bucurăm să reziste măcar câțiva ani. Și mai serios vorbind, au muncit 5 rangeri de la parc în frunte cu domnul director, doi salvamontiști la fel de inimoși, și încă vreo 10 prieteni deosebiți, pe lângă noi, Marius și Lucian. Familia Danciu, familia Grigore, Alina, Alex, Lucian, Petre, Florin, Dan și un cuplu de tineri din Republica Moldova nimeriți și ei din pură întâmplare. Toți și-au rupt din timpul lor și au contribuit la acest bine. Spunem noi "bine" fiindcă e civilizat să existe o toaletă măcar, la un spațiu de campare cum este Bucura. 
Evident că pe rețelele sociale părerile au fost împărțite, cum se întâmplă progresul la noi de ani buni. Unii ne-au felicitat și au găsit de bun augur instalarea toaletei. Alții, știutori de tot și de toate au opinat, comod, din spatele tastaturii cum că  e o prostie, că pânza freatică, că se umple, că poluează, etc. Le mulțumim frumos și lor și celorlalți. Și cum un proverb vechi și neatribuit vreunei personalități, dar foarte nimerit pentru montaniarzii adevărați, nu pentru cei din spatele tastaturii spune că "ești ce lași în urmă", vă rugăm să lăsați în urma voastră mereu ceea ce vreți să găsiți.


Mulțumim, nu în ultimul rând deosebitului prieten de la Timișoara, care a dăruit cele două toalete. Pe a doua o vom monta în primăvară, după ce vom fi văzut cum a trecut de iarnă cea deja instalată. 


SOAREnDAR, poteci uscate și să ne revedem cu bine pe munte!
#singers #music #health

627 afișări0 comentarii